15 лютого Донецьк приймав XX-й Міжнародний легкоатлетичний турнір «Zepter – Зірки жердини».
В ювілейному турнірі приймали участь найсильніші спортсмени світу , серед яких практично всі чемпіони та призери Олімпійських ігор у Сіднеї, Афінах та Пекіні.
На XX-му ювілейному турнірі приймали участь 15 легкоатлетів чоловіків та 11 жінок з Росії, Австралії, Бразилії, Німеччини, Мексики, Норвегії, Польщі, США, Швеції та Чехії. Україну на змаганнях представили Олександр Бубка, Олександр Корчмид та Денис Юрченко.
Цьогорічні змагання із жердиною були високо відзначені серед спортсменів. Так, М. Пірек (Польща) заявила: «Напевно, для абсолютно всіх атлетів, що присутні тут, ці змагання абсолютно унікальні, їх можна порівняти за рівнем та якістю організації з чемпіонатом світу». За її словами, кожний стрибун із жердиною «щороку з нетерпінням очікує персонального запрошення на турнір від Сергія Бубки, тому що це велика честь прийняти участь саме у цих змаганнях».
Турнір «Zepter – Зірки жердини» розпочав свою історію ще у далекому 1990 році. У 1997-му змагання найсильніших у світі стрибунів із жердиною були включені в офіційний календар ІААF.  За останні двадцять років турнір здобув не аби яку популярність у всьому світі. За цей час зал донецького палацу спорту «Дружба» мав можливість побачити майже всіх найсильніших спортсменів світу у стрибках із жердиною.
Вже не вперше Донецьк стає свідком підкорення світових рекордів. Тут у 1993 році Сергієм Бубкою було встановлено славетний світовий рекорд 6,15 м, що і до цього часу є неперевершеним. Цьогорічні змагання були ознаменовані черговим світовим рекордом у жінок. Титулована російська спортсменка Єлена Ісінбаєва підкорила нову вершину 4,97 м, таким чином встановивши новий світовий рекорд у закритих приміщеннях. Але приємні несподіванки на цьому не завершилися. Буквально одразу рекордсменка заявила нову висоту − 5 метрів. Ось вона, очікувана перемога! Зал здійнявся в оваціях. Абсолютний світовий рекорд у приміщені встановлено!
Переможці ювілейного турніру отримали пам’ятні призи − продукцію компанії «Цептер» вручив Генеральний директор компанії «Цептер Інтернаціональ Україна» г-н Стеван Кончар.