Весняний подарунок до міжнародного жіночого дня приготувала Олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Стелла Захарова та всесвітньо відомий меценат – компанія «Цептер Інтернаціональ». 7−8 березня у столичному Палаці Спорту відбувся вже VIII Міжнародний турнір зі спортивної гімнастики на «Кубок Олімпійської чемпіонки Стели Захарової». Без перебільшення можна сказати, що глядачі отримали величезний заряд енергії та масу приємних вражень від яскравого шоу молодих зірок вітчизняного шоу-бізнесу, а також майстрів мистецтв, що були присутні на церемонії відкриття турніру, та від суперництва гімнастів на спортивному помості. Цікаво, що лауреатами турніру виявилися представники всіх восьми держав-участниць, а саме Росії, Білорусі, Італії, Іспанії, Угорщини, Узбекистану, Ізраїлю та України.
Хотілося відзначити, що завдяки подібним турнірам тримається весь спорт в Україні. Ні для кого вже не є секретом, що держава надає мінімальну підтримку спорту взагалі, а, простіше кажучи, не підтримує його зовсім. Так, відома українська гімнастка Аліна Козич виступала у складі збірної Узбекистану і принесла своїй новій країні золоту медаль в коронних вільних вправах та срібну на брусах і навіть внесла свій внесок у командну бронзу збірної. Україну представляла лише одна, але вже достатньо відома гімнастка − Марина Костюченко. Вона стала кращою в опорному стрибку та на брусах. Та найбільшу кількість нагород здобули наші сусіди з Білорусії.
Зазвичай, в світі подібні турніри відвідує велика кількість шанувальників, вони приходять підтримати своїх спортивних кумирів, повболівати за спорт та підтримати здоровий спосіб життя. Але в Україні зовсім інша ситуація, − трибуни «Палацу Спорту» були напівпорожніми, молодь шукає себе де інде, але не у заняттях спортом. Та й на ранковій пробіжці рідко зустрінеш хлопця чи дівчину, що роблять зарядку.
Висновок напрошується сам собою: молоді, що займається спортом і приділяє належну увагу своєму здоров’ю, практично не має. Знаходяться добрі люди та організації, які намагаються привернути увагу до цієї проблеми проводячи спортивні заходи й розповідаючи про здоровий спосіб життя. Заняття спортом – запорука того, що дитина не буде сидіти перед комп’ютером та курити у дворі, здорового майбутнього цілої нації. Саме тому компанія «Цептер Інтернаціональ Україна» підтримує різноманітні заходи, пов’язані зі здоровим способом життя, адже «Кубок Олімпійської чемпіонки Стелли Захарової» не єдиний турнір, у якому наша компанія виступає у якості спонсора, вкотре підтверджуючи свою місію – «Краса та здоров’я»!